Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 20 april 2018

De Zes van Terneuzen

Deze week werd bekend gemaakt dat het nieuw te vormen College van B en W in Terneuzen zal bestaan uit zes wethouders. De coalitiepartijen TOP/Gemeentebelangen, CDA, VVD en ChristenUnie zorgen daarmee goed voor hun eigen mensen en het mondaine Terneuzen krijgt meer wethouders dan het “havenstadje” Rotterdam.

Het aantal wethouders stijgt fors naar 5,5 fte’s. Terneuzen redde het nog prima met vier wethouders in de afgelopen raadsperiode 2014-2018. Een Terneuzense wethouder verdient meer dan een ton per jaar. Daar komen de pensioenkosten nog eens bovenop. Daarnaast moet de gemeente wethouders na hun vertrek ruim drie jaar lang wachtgeld betalen.

VVD en ChristenUnie zijn de nieuwkomers in het college. Deze partijen hebben de afgelopen vier jaren fel oppositie gevoerd tegen het kwistige uitgavepatroon van het dagelijks  gemeentebestuur en de daarmee samenhangende belastingverhogingen om deze vrijgevigheid te kunnen blijven betalen. Deze twee partijen maken nu wel een zeer bedenkelijke start met deze absurde stijging van de salariskosten voor de wethouders.

De vraag die nu nog open staat, is met wat voor coalitieakkoord de Zes van Terneuzen gaan komen. Krijgen we de met veel bombarie aangekondigde Frisse Wind van de VVD in onze gemeente of blijft het pappen en nathouden en meer van hetzelfde. De Zes van Terneuzen worden in een extra vergadering van 9 mei geïnstalleerd. Op 31 mei wordt het nog niet verschenen coalitieakkoord besproken met de gemeenteraad.